Menu

Lessen peuters & kleuters

Motorische ontwikkeling, bewegingsarmoede en de zorgwekkende toename van overgewicht onder kinderen. Het zijn actuele thema's. Bij kinderen doet de belangrijkste motorische ontwikkeling zich voor tussen het derde en zevende levensjaar.

Deze lessenserie voor peuters en kleuters geeft de lesgever handvatten voor een brede motorische ontwikkeling voor het kind in alle takken van sport. Inhoud onderwijsleerstof gebaseerd op didactische overwegingen zoals: 

  • Optimale bewegingsontwikkeling (kwaliteit van de beweging)
  • Introductie in de bewegingscultuur (niet specifiek sporttakgericht)
  • Selectie van onderwijsstof naar thema's. Het geheel toegepast in de selectie van onderwijsleerstof en ingedeeld naar het kundeprofiel van kinderen van drie t/m zes jaar. 

Inhoud lessenserie 
De lessenserie bevat het meest complete werkboek met bewegingslessen voor peuters en kleuters. Met in totaal 73 kant en klare thema lessen voor peuters & kleuters; direct uit te voeren toetsen; vrolijke diploma's en glasheldere voorbeelden. Hét boek voor lesgever in gymvereniging en peuter- en kleuterspeelzaal. 

Themalessen voor peuters
Met duidelijke omschrijving van de doelen en competenties. Leskaarten met volledig uitgewerkte lessen (materiaallijst, functie, eigenschappen lesopbouw). Bijvoorbeeld: themales lente, pietengym, ballenles, hoepelles, sprookjesles en ga zo maar door. 

Themalessen voor kleuters
De lessenserie voor kleuters bevat leskaarten met duidelijke omschrijvingen van de doelen en competenties. De leskaarten zijn verdeeld over drie trimesters met elk eigen specifieke doelen. Bijvoorbeeld lessen met vormen van draaien, vormen van voortbewegen en activiteiten met handen of voeten. Frisse diploma's met stickers voor de kleuters. Zo kunnen de kleuters hun ouders laten zien wat ze al kunnen. 

Prijzen en bestellen
Klik hier voor meer informatie over de prijzen en het bestellen van de lessenseries. 

Zoeken
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×