Menu

Kikkuh & Kikkie springen

‘Kikkuh & Kikkie’ is een ideaal product voor iedereen die wil beginnen met trampolinespringen. Ook voor verenigingen en trainers die met trampolinespringen willen starten, is het onmisbare oefenstof.

Ideaal voor nieuwkomers 
Hierbij worden stap voor stap op een uitdagende manier sprongen aangeleerd. ‘Kikkuh & Kikkie’ kent bovendien duidelijke oefenstof met een beloningssysteem met 21 diploma's. De oefenstof bestaat uit twee scoreboekjes. Daarin kunnen de springers zien welke sprongen er worden geleerd en welke sprongen ze al beheersen. 

Recreatieve springers 
‘Kikkuh en Kikkuh’ is bij uitstek geschikt voor recreatieve springers. Bij de oefenstof wordt namelijk op heldere en eenvoudige wijze trampolinespringen aangeleerd. Iedereen die dat wil kan er dan ook mee beginnen. Van jong tot oud.

Handleiding 
Voor verenigingen en trainers die aan de slag willen met trampolinespringen is ‘Kikkuh & Kikkie’ onmisbaar. Iedereen die bevoegd is om les te geven, mag er mee aan de slag. Bij de leerstof zit een handleiding met alle ins en outs. Daarin staan alle oefeningen duidelijk beschreven. Ook de aandachtsgebieden bij de oefeningen staan er bij. Voor verenigingen die al trampolinespringen aanbieden, is het bovendien een ideaal product om springers te blijven uitdagen. Springers worden namelijk op een speelse manier gestimuleerd om nieuwe oefeningen aan te leren. 

Twee scoreboekjes 
Bij ‘Kikkuh & Kikkie’ horen twee scoreboekjes: ‘Basis + voetvreemde landingen’ en ‘Salto’s’. Bij ‘Basis + voetvreemde landingen’ worden basissprongen aangeleerd. Bij ‘Salto’s’, het woord zegt het al, worden diverse salto’s aangeleerd. Het is de bedoeling dat springers zelf hun scoreboekjes bijhouden. De lessen zijn door de trainers zelf in te plannen. Bij de oefenstof wordt achtereenvolgens gewerkt met ‘Basis + voetvreemde landingen’ en dan ‘Salto’s’. 

Stapsgewijs 
Stapsgewijs staat in de scoreboekjes beschreven wat er geleerd wordt. In het begin zijn de oefeningen redelijk eenvoudig. Hoe verder je komt, hoe moeilijker de oefeningen worden. Om de tien weken worden springers getest op de geleerde oefenstof. Zo kan er duidelijk worden bijgehouden of iemand de sprongen goed genoeg beheerst of dat er eventueel meer moet worden geoefend. Bij de oefenstof kunnen er jaarlijks maximaal vier diploma’s worden gehaald. In totaal zijn er voor de beide scoreboekjes samen 21 diploma’s te halen. Waarvan bij ‘Basis + voetvreemde landingen’ zeven diploma’s. Die zijn ingesloten in het scoreboekje. Bij het scoreboekje ‘Salto’s’ zijn de andere veertien diploma’s gratis te downloaden als een pdf -bestand. 

Trampolinespringen 
Voor iedereen die van springen en zweven houdt, is trampolinespringen ideaal. Heerlijk vrij als een vogel in de lucht gymnastische oefeningen doen. Van draaien tot salto’s en van spreidsprongen tot schroeven. Al vanaf ongeveer zes jaar kun je met trampolinespringen beginnen. Stapje voor stapje worden sprongen aangeleerd. Dat gebeurt op een uitdagende en speelse manier zoals met de oefenstof ‘Kikkuh & Kikkie’. 

Geïnteresseerd? 
Voor meer informatie bel het secretariaat van team Sportparticipatie 055-505 87 16 of stuur een mail naar sportparticipatie

Prijzen en bestellen
Klik hier voor informatie over de prijzen en het bestellen van dit lespakket.

Zoeken
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×