Menu

Gymkids en Gymmieturnen

De KNGU wil bewegen onder jonge kinderen stimuleren en gym voor kinderen vanaf twee jaar aantrekkelijk maken. Daarvoor zijn Gymkids en Gymmieturnen ontwikkeld, gymlespakketten voor kinderen vanaf 2 jaar.

In de folder Scoren in turnen staat een uitleg over zowel Gymmieturnen als Gymkids. Gymkids richt zich op kinderen van 2 tot 6 jaar. Voor kinderen van 6 jaar en ouder is er Gymmieturnen. 

Beloningssysteem 
Zowel de Gymkids, als het Gymmieturnen kennen een leuk beloningssysteem. Bij Gymkids zijn er vrolijke diploma's en kleurrijke stickers. Het beloningssysteem bij Gymmieturnen bestaat uit zogenaamde Gymmies en kanjerkaarten met foto's van bekende turn(st)ers. Daarop staat de oefening die is geleerd. Het leuke is dat kinderen de beloning aan ouders, familie en vriendjes of vriendinnetjes kunnen laten zien. 

Motorische ontwikkeling 
Gymkids is een werkboek basisgymnastiek, speciaal voor lesgevers bij peuter- en kleuterspeelzalen en gymverenigingen. De bewegingslessen die daarin staan, richten zich op kinderen van 2 tot 6 jaar. Dat is de leeftijd waarop belangrijke motorische ontwikkelingen bij kinderen plaatsvinden. Het werkboek is ook te gebruiken bij actuele thema's zoals bewegingsarmoede en obesitas. Gymkids richt zich in 1e instantie dan ook op de motorische vaardigheden van peuters en kleuters en legt een basis voor alle andere sporten. Dus niet alleen voor gym. De Gymkids lessenreeks kent een peuter- en een kleuterwerkboek. 

Bestellen en prijzen
Klik hier voor meer informatie over de prijzen en het bestellen van dit lespakket.


Zoeken
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×