Menu

​Gym- en Turncompetitie

Gym- en Turncompetitie

De Gym- en Turncompetitie is een serie wedstrijden voor recreanten­teams. Het reglement, het verloop en de oefenstof worden in overleg met de deelnemende verenigingen jaarlijks getoetst en waar nodig aangepast. De Gymnastiek Competitie is voor alle leden, die slechts 1 uur per week gymles hebben. Wie meer dan één uur per week traint (gymnastiek, acrogym en / of springen), is uitgesloten van deze competitie. Ook als men heeft meegedaan aan wedstrijden van de districts technische commissie Turnen (uitgezonderd Ritmische Gymnastiek, Jazzdans- en Aerobics­), op nationaal niveau en de hoogste districtsniveaus is men uitgesloten. Voor wie maximaal 2 uur per week traint is er een aparte TurnCompetitie.

Toelichting    
De wedstrijden binnen de Gym- en Turncompetitie zijn teamwedstrijden. De teams bestaan uit 3-8 deelnemers (jongens) en 5-10 deelneemsters (meisjes). Per toestel tellen de beste 5 (m), resp. 3 (j) cijfers. Bij onvolledige teams mogen jongeren ouderen aanvullen.

Er zijn 3 leeftijdscategorieën: 6-7, 8-9, 10-12 jaar. Dit geldt voor zowel jongens als meisjes. (Leeftijd op 1 oktober 00.00 uur geldt het hele competitieseizoen).

Toestellen:

MeisjesJongens
brug ongelijk balk lange mat   brug gelijk rekstok   lange mat

De deelnemende verenigingen worden ingedeeld in rayons van 3-5 verenigingen die redelijk bij elkaar in de buurt gevestigd zijn. Als men in 1 leeftijdscategorie meer dan 2 teams inschrijft, is het mogelijk, dat een deel van de teams bij een ander rayon (zo dichtbij mogelijk) wordt ingedeeld (dit om er geen verenigingswedstrijden van te maken en het voor de tegenstanders, met misschien 1 team, ook leuk te houden).

Kijk voor de data in de activiteitenkalender.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze activiteit, klik hier (PDF handboek).
Of neem contact op met Marion van Galen, via marion.vangalen@home.nl 

 

Naam

Functie

E-mail

Telefoon

Marion van Galen

Voorzitter

Marion.vangalen@home.nl

074-2664659

Carla ter Haar

Secretaris & overige disciplines

carla@v-breemen.demon.nl

 

Bep Spijker

Technisch lid

spikerhiet@home.nl

0529-401287

06-22867962

Hannie Krikke

Technisch lid

hannie@ajkrikke.nl

053-5723136

Han van Galen

Technisch lid

Han.vangalen@home.nl

074-2664659

 

Zoeken
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×