02 okt. 2021 Sprongen minitramp, pegasus & airtrack (Teamgym B/C niveau)
  • Bijscholing niveau 3
  • Groepsspringen
  • TeamGym
  • Niveau 3

In deze bijscholing starten we met een klein stukje basis informatie over de minitrampoline en airtrack, zoals houdingen, spanningsoefeningen, informatie over de verschillende wedstrijdvormen en de fysieke basisvoorwaarden die daarvoor nodig zijn.

Daarna werken we met elkaar aan verschillende warming up onderdelen en methodische situaties voor het starten met aanleveren van uitdagende onderdelen. Bijvoorbeeld een dubbelsalto met minitrampoline, een start met tsukahara op pegasus of een achterwaartse schroef op de airtrack. De basisonderdelen waarmee we gaan werken zijn de salto met minitrampoline, arabier met de pegasus en een arabier (flikflak) salto met airtrack, waarbij we in de methodische situaties werken aan het aanleren en het uitbouwen van deze onderdelen.

In kleine groepen werken we de situaties uit en delen we deze met elkaar. Daarbij zullen we gebruik maken van onze eigen kennis en ervaring vanuit de praktijk.

Natuurlijk is er ook voldoende ruimte voor vragen en is het juist prettig als je vooraf al je vragen aangeeft zodat er tijdens de bijscholing op ingegaan kan worden.

Docent:
Rogier Hellenbrand

Voorbereidingsopdracht:
Laat vooraf weten waar je graag informatie of tips voor wilt hebben & noteer alvast een (methodische) situatie die jij gebruikt waarbij je een specifiek element (of onderdeel daarvan) oefent. Maak alvast een tekening/schets hoe jij deze situatie neer zet.

Locatie:
Bavoortseweg 27a, 3833 BM Leusden, Nederland

Inschrijven-kl2.png#asset:9714

Data

02 okt. 2021

10.00 t/m 13.00

Niveau: Niveau 3
Licentieverlenging: 4 punten
Discipline(s):
- Groepsspringen
- TeamGym

Locatie
Leusden, locatie nog niet bekend

Leusden
Routebeschrijving

Kosten:
Geen lid: €116,55
Lid met verlopen licentie: €87,20
Lid met geldige licentie: €58,30

Zoeken
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×