02 okt. 2021 Complexe sprongen minitramp, pegasus & airtrack (Teamgym A niveau)
  • Bijscholing niveau 4
  • Groepsspringen
  • Turnen Heren
  • TeamGym
  • Niveau 4

In deze bijscholing starten we met een theoretische introductie op het springen die we daarna in de praktijk gaan toepassen. We starten met het analyseren van bewegingen in complexe sprongen zodat we deze kunnen splitsen in deelbewegingen.

De techniek van het schroeven komt hierbij aan bod en hoe deze is toe te passen in een dubbele salto. Een belangrijk punt hierbij is het luchtsbewustzijn; “waar ben ik in de lucht en waar ben ik ten opzichte van mijn omgeving”. Ook wel “aerial awareness” genoemd.

Daarna werken we met elkaar in verschillende (methodische) situaties met deze deelbewegingen en passen de theorie toe in de praktijk. Verschillende manieren van hulpverlenen bij deze complexe sprongen komt ook aan bod in de bijscholing.

Denk bij complexe sprongen aan dubbelsalto’s met meervoudig schroeven, zowel op minitrampoline (varianten van dubbelsalto met 1½ schroef), pegasus (kasamatsu, tsukahara met schroef en overslag salto met schroef) en airtrack (varianten van dubbelsalto achterover schroef).

Natuurlijk is er ook voldoende ruimte voor vragen en is het juist prettig als je vooraf al je vragen aangeeft zodat er tijdens de bijscholing op ingegaan kan worden.

Voorbereidingsopdracht:
Laat vooraf weten waar je graag informatie of tips voor wilt hebben & noteer een complexe sprong waarvan je wilt dat we die in de bijscholing gaan analyseren en waarvoor we deeloefeningen kunnen toepassen. 

Locatie:
Bavoortseweg 27a, 3833 BM Leusden, Nederland

Inschrijven-kl2.png#asset:9714

Data

02 okt. 2021

14.00 t/m 17.00

Niveau: Niveau 4
Licentieverlenging: 4 punten
Discipline(s):
- Groepsspringen
- Turnen Heren
- TeamGym

Locatie
Leusden, locatie nog niet bekend

Leusden
Routebeschrijving

Kosten:
Geen lid: €132,15
Lid met verlopen licentie: €99,15
Lid met geldige licentie: €66,10

Docent(en)

B. Kuiper

Zoeken
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×