28 feb. 2021 Het verwerken van balletvormen in je training, hoe doe je dat? *ONLINE*
 • Bijscholing niveau 4
 • Acrobatische Gymnastiek
 • Turnen Dames
 • Niveau 4

Algemeen

Tijdens deze online scholing zal Loraine Heutinck jullie handvaten geven hoe je balletvormen zo effectief mogelijk maar ook zo aantrekkelijk mogelijk kunt gaan verwerken in je training. Nee, dit keer geen bijscholing waar alleen de topsporttrainers wat aan hebben. Deze bijscholing is voor niveau 4 trainers die wat minder tijd hebben binnen hun trainingen en met deze tijd  zo effectief mogelijk om willen gaan.

Jij weet net als iedere andere trainer dat het belangrijk is om aandacht te besteden aan ballet tijdens je training, maar toch kom je altijd tijd te kort om dit te doen. En die keren dat je er wel aandacht aan besteedt dan vinden je sporters het eigenlijk ook niet zo leuk om het te doen. Deze scholing gaat ervoor zorgen dat jij en je sporters meer plezier en resultaat gaan behalen met het verwerken van balletvormen in je training.

 Voorbereidingsopdracht

Om de bijscholing zo goed mogelijk af te kunnen stemmen op de wensen van jouw als trainer, vragen we je vooraf bijgevoegde vragen te beantwoorden en te versturen naar bijscholingen@kngu.nl onder vermelding van “bijscholing balletvormen”

 • Hoeveel ervaring en kennis heb je met ballet tijdens je training?
 • Binnen welke discipline geef jij trainingen?
 • Wat is jouw doel om aan deze bijscholing deel te nemen?

1e bijeenkomst

De bijscholing bestaat uit twee scholingsmomenten van 1,5 uur. Tijdens de eerste bijeenkomst zal Loraine aandacht besteden aan hoe jij binnen jouw training zo effectief mogelijk een balletroutine kunt gaan maken. Thema’s als basisvormen van klassiek ballet, lenigheid, pirouettes, gymnastische sprongen, houding, acrobatische vormen, warming-up en de cooling down krijgen aandacht.

 Tussentijds

Na de eerste scholing kan je de eerste kennis gaan uitwerken en mogelijk al gaan toepassen in je trainingen. Hier krijg je een tussenopdracht

 2e bijeenkomst

Tijdens de tweede bijeenkomst is er ruim aandacht om je eigen ervaringen te delen. Loraine zal dan stil staan bij hoe je de balletvormen kunt aanbieden.

 • Hoe bied je deze balletvormen zo effectief mogelijk aan in verschillende situaties?
 • Waar moet ik op letten bij het uitzoeken van muziek?
 • Hoe leer en verbeter je de balletvormen zo effectief mogelijk in de training?
 • Hoe leer en verbeter ik de balletvormen op een veilige en een aantrekkelijke manier

 Resultaat

Tijdens beide bijeenkomsten zal er veel aandacht zijn voor interactie. Loraine zal diverse werkvormen gaan toepassen zodat de informatie die zij deelt kan worden toegevoegd aan jouw kennisniveau maar ook aan jouw vaardigheden om de kennis toe te kunnen passen binnen jouw trainingsuren.

 Doelgroep

Ben jij de meer ervaren trainer op het gebied van ballet of coachen op een hoger niveau (niveau 4), maar vind je het lastig om een balletoefening samen te stellen? En ben jij de trainer/coach die graag wat meer aandacht zou willen gaan besteden aan balletvormen tijdens de beperkte trainingsuren? Dan is deze scholing iets voor jou. Loraine zal uitgebreid stil staan bij de basisvormen van ballet en wat het effect kan zijn van meer aandacht voor ballet tijdens je training. De bijscholing richt zich op de trainer/coach binnen de discipline Dames Turnen maar is ook zeker interessant voor de trainer/coach Acrobatische Gymnastiek maar zelfs voor de trainer/coach binnen het Heren Turnen.

 De link voor de scholing ontvang je uiterlijk donderdag 25 februari per mail. Deze mail kan ook in je spam-box terecht komen. Kijk dus ook even in je spam-box. 

Inschrijven.png#asset:8665

Data

28 feb. 2021

15.00 t/m 16.30

14 mrt. 2021

15.00 t/m 16.30

Niveau: Niveau 4
Licentieverlenging: 4 punten
Discipline(s):
- Acrobatische Gymnastiek
- Turnen Dames

Locatie
Digitaal

Digitaal
Routebeschrijving

Kosten:
Geen lid: €130,00
Lid met verlopen licentie: €97,50
Lid met geldige licentie: €65,00

Zoeken
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×