19 jun. 2019 Herkennen en voorkomen van grensoverschrijdend gedrag
  • Bijscholing niveau 3
  • Algemeen
  • Gymnastiek
  • Turnen
  • DANS
  • Veilig Sport Klimaat
  • Niveau 3

Seksuele intimidatie en sport zouden eigenlijk niets met elkaar te maken moeten hebben. Toch vinden er helaas nog altijd incidenten plaats, variërend van seksueel getinte opmerkingen tot aanranding en zelfs verkrachting. Het is een illusie te denken dat de sportwereld anders is dan de ‘gewone’ maatschappij. En dus kunnen trainers/coaches er maar beter op voorbereid zijn dat dergelijke incidenten ooit ook een keer bij hun club gebeuren.

Begeleiders in de sport hebben de verantwoordelijkheid om de sociale veiligheid te waarborgen. Preventie van seksuele intimidatie is daarbij een belangrijk onderwerp. Het is belangrijk dat ze weten wat er onder deze noemer valt, wat de gevolgen ervan kunnen zijn en welke gewenste omgangsvormen er binnen de sport bestaan.

De scholing geeft inzicht in de thematiek en creëert bewustwording. Bovendien leren de deelnemers de signalen van seksuele intimidatie te herkennen. scholing geeft inzicht in de thematiek en creëert bewustwording. Bovendien leren de deelnemers de signalen van seksuele intimidatie te herkennen.

De scholing is bedoeld voor trainers die aantoonbare ervaring hebben met het zelfstandig geven van lessen en trainingen. Een diploma is niet vereist. Deze scholing wordt gegeven op KSS 3 Niveau.

Docent: Maaike Pekelharing

Button-Inschrijven.png#asset:8205

Data

19 jun. 2019

19.00 t/m 22.00 uur

Niveau: Niveau 3
Licentieverlenging: 4 punten
Discipline(s):
- Algemeen
- Gymnastiek
- Turnen
- DANS
- Veilig Sport Klimaat

Locatie
Rustburcht
Strevelsweg 760
3083 AT
Rotterdam
Routebeschrijving

Kosten:
Geen lid: €114,25
Lid met verlopen licentie: €85,45
Lid met geldige licentie: €57,15

Contactpersoon

Serviceteam Support

Zoeken
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×