12 jun. 2019 Vier inzichten over trainerschap
  • Bijscholing niveau 3
  • Algemeen
  • Gymnastiek
  • Turnen
  • DANS
  • Veilig Sport Klimaat
  • Niveau 3

Structureren, stimuleren, individuele aandacht geven en regie overdragen. Dit zijn vier belangrijke kernkwaliteiten voor trainers en coaches. Tijdens deze scholing krijgen trainers handvatten om hun sporters effectiever te begeleiden en een inspirerende, veilige sportomgeving te creëren. Ze kunnen hun eigen functioneren als trainer of coach in korte tijd aanscherpen en verbeterenven op KSS niveau 3 van een bij NOC*NSF aangesloten sportbond.

Tijdens de scholing ‘4 inzichten over trainerschap’ brengen trainers hun sterke én hun ontwikkelbare punten in kaart en reflecteren ze op hun eigen rol als trainer. Ze leren daardoor hoe ze hun kwaliteiten het beste kunt inzetten, ook in lastige situaties. Een voorbeeld hiervan is het aanspreken van sporters op hun gedrag, of sporters meer verantwoordelijkheid te geven tijdens een training waardoor ze zullen groeien als sporter en als mens.

De scholing is geschikt voor elke trainer die openstaat voor persoonlijke groei. Omdat ze reflecteren op hun eigen handelen, kunnen ook ervaren trainers zich tijdens deze sessie weer verder ontwikkelen in hun rol. De startende trainer vindt veel praktische handvaten om een veilig en plezierig sportklimaat te creëren voor zijn sporters. Het is wel belangrijk om enige praktijkervaring te hebben.

“Als je dit jaar slechts tijd hebt voor één scholing, volg dan ‘4 Inzichten voor inspirerend trainerschap’: het is de basis voor elke trainer en coach.” Mar Schuringa, docent ASK.

De scholing is bedoeld voor gevorderde en startende coaches en trainers, die aantoonbare ervaring hebben met het geven van trainingen. Deze scholing wordt gegeven op KSS niveau 3 van een bij NOC*NSF aangesloten sportbond

Docent: Henriet van der Weg

Button-Inschrijven.png#asset:8205

Data

12 jun. 2019

19.00 t/m 22.00 uur

Niveau: Niveau 3
Licentieverlenging: 4 punten
Discipline(s):
- Algemeen
- Gymnastiek
- Turnen
- DANS
- Veilig Sport Klimaat

Locatie
KNGU Bondsbureau
Lage Bergweg 10
7361 GT
Beekbergen
Tel: 055-5058700
Routebeschrijving

Kosten:
Geen lid: €114,25
Lid met verlopen licentie: €85,45
Lid met geldige licentie: €57,15

Contactpersoon

Serviceteam Support

Zoeken
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×