30 mrt. 2019 Fit totaal, oefeningen om het lichaam en de hersenen fit te houden
  • Bijscholing niveau 3
  • Algemeen
  • Masters
  • 50+ Sporters
  • Niveau 3

Inhoud:

Tijdens deze bijscholing word je meegenomen in de effectiviteit van cognitieve fitness en hoe je dit heel eenvoudig kan toepassen in je eigen lessen. Cognitieve Fitness is een unieke beweegmethode die fysieke inspanning combineert met cognitieve uitdagingen en bewuste ontspanningsoefeningen.
Tijdens deze middag gaan we diverse bewegingsvormen aanbieden waarbij we onze hersenen activeren. Voorbeelden hiervan zijn: geheugenspelletjes, puzzelvormen, woordspelletjes, samenwerken gecombineerd met logisch nadenken maar ook jongleren.  
Uit steeds meer onderzoek blijkt dat bewegen een gunstige invloed heeft op de conditie van de hersenen. Bewegen zorgt er namelijk voor dat nieuwe hersencellen worden aangemaakt. Bewegen stimuleert bovendien de groei van het aantal verbindingen tussen hersencellen en het bevordert de mogelijkheid dat hersendelen functies van andere delen van de hersenen overnemen. Dit wetenschappelijk inzicht staat aan de basis van Fit Totaal.

Docente:

Silvia is docent cognitieve Fitness en vanuit daar geeft ze een mooie functionele scholing, waarbij plezier voorop staat.

Data

30 mrt. 2019

13.00 t/m 16.00

Niveau: Niveau 3
Licentieverlenging: 4 punten
Discipline(s):
- Algemeen
- Masters
- 50+ Sporters

Locatie
Clubgebouw gv OKK
Rijnstraat 1a
3371 ST
Hardinxveld giessendam
Routebeschrijving

Kosten:
Geen lid: €114,25
Lid met verlopen licentie: €85,45
Lid met geldige licentie: €57,15

Docent(en)

S. Bos-Holtkamp

Contactpersoon

Serviceteam Support

Zoeken
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×