​Onderzoek ‘Omgaan met lichamelijkheid en seksualiteit in de sport’

Gedoe in de kleedkamer, een sporter die voorzichtig uit de kast komt, een grap over seks die op het randje is, de spanning die soms ontstaat door een aanraking of oogcontact…
Allemaal situaties met betrekking tot lichamelijkheid en seksualiteit die je als jeugdtrainer meemaakt en die om een integere reactie vragen.

Maar wat wordt precies bedoeld met ‘integer omgaan met lichamelijkheid en seksualiteit’? En welke competenties horen daarbij? Dat weten we nog niet. Vandaar dat er een onderzoek gestart is om antwoorden te vinden op deze vragen.

Doel
Het doel van het onderzoek is om de gekozen kerncompetenties m.b.t. lichamelijke en seksuele integriteit op te nemen in de curricula van o.a. trainersopleidingen, nascholingen en opleidingen Sport & Bewegen.

Doe je mee?
De mening en ervaring van jeugdtrainers zijn essentieel om de definitie en kerncompetenties van lichamelijke en seksuele integriteit te bepalen. Daarom is men op zoek naar jeugdtrainers uit diverse takken van sport die willen deelnemen.

Voor meer informatie en aanmelding, ga naar: https://seksuelegezondheidamersfoort.nl/professionals-en-organisaties/

Esther van der Steeg doet het onderzoek en wordt begeleid door onder andere prof. dr. Kristine de Martelaer (hoogleraar Sportethiek) en dr. Nicolette Schipper-Van Veldhoven (lector Sportpedagogiek, Windeheim).

Zoeken
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×