Ondernemende trainers helpen de club!

Kortgeleden waren er vanuit het project loopbaanperspectief een aantal trainers op bezoek in Beekbergen. Dat project is bedoeld om ondernemende trainers te ondersteunen in hun persoonlijke groei. Die trainers zijn enthousiast en vol energie. Daar kunnen we allemaal een graantje van meepikken!

Jimmy van Dijk vertelt: "Enkele maanden geleden hebben we een oproep gedaan aan ondernemende trainers om zich te melden. In totaal kregen we negen aanmeldingen binnen en daarvan waren er kortgeleden zes aanwezig op het bondsbureau. Het doel van het project is om deze trainers verder te ondersteunen en om ze te laten groeien. Als KNGU kunnen we veel leren van deze mensen, zij hebben bewezen dat ze een boterham kunnen verdienen met onze sport en dat ze een grote groep sporters weten te boeien en te binden. We willen kijken hoe we hen vanuit de KNGU daarin kunnen helpen. We hopen andere trainers te inspireren en clubbestuurders te verleiden om deze mensen de ruimte te geven binnen de club en daarvan de vruchten te plukken."

Luchtacrobatiek
Inge Haidar was één van de trainers, die zich bij Van Dijk aangemeld had. "Wat ik er precies van moest verwachten, daar had ik niet zo'n beeld van. Maar het leek me nuttig om andere trainers te ontmoeten, die in een vergelijkbare positie zitten als ik." Zij heeft een eigen bedrijfje gestart, waarin ze luchtacrobatiek aanbiedt, in de vorm van lessen, kinderfeestjes en workshops. "De tumblingbaan werd aangeschaft door mijn gymclub in De Bilt. Toen ik die binnen mijn turnlessen ging gebruiken ontstond al snel het idee om er meer mee te gaan doen. Na overleg met de vereniging ben ik begonnen met het aanbieden van extra lessen en kinderfeestjes via mijn eigen bedrijfje. Na een half jaar heb ik mijn aanbod uitgebreid met luchtacrobatiek: tissue (doek), hoepel en trapeze. Dat bleek zo’n groot succes dat ik deze lessen nu in meerdere plaatsen aanbied. De tumbling gebruik ik alleen nog met feestjes en in mijn turnlessen.”

Betrokkenheid eigen club
Van Dijk bevestigt dat de onderlinge uitwisseling tussen de trainers graag door de KNGU ondersteund wordt. Het viel hem op hoe sterk bij de meesten van de aanwezige trainers de betrokkenheid bij de eigen club is, ondanks dat zij een eigen onderneming hebben. "Logisch, zij hebben meestal van hun hobby hun beroep gemaakt!"

Collectieve verzekeringen
Dat deden ook Rohan de Bresser en Esmee Vreeswijk, die een eigen bedrijf gestart hebben met activiteiten in het kader van het nijntje Beweegdiploma. Ook zij waren blij met het initiatief vanuit de KNGU en bevestigen het enthousiasme van alle trainers als het gaat om hun activiteiten. Rohan en Esmee hebben beiden ook nog een eigen club, waar ze bij betrokken zijn. Maar door de eigen onderneming hebben ze meer mogelijkheden om hun activiteiten aan de man te brengen. Rohan bevestigt dat er ook nadelen aan zitten: "Ja, zo hebben wij ervaren dat de collectieve verzekeringen van de KNGU voor ons niet beschikbaar zijn. Dat moeten we dan zelf regelen. Het is fijn dat de KNGU probeert ons bij dergelijke vraagstukken te ondersteunen."  

Spin in het web
Van Dijk geeft aan dat het project wordt ingegeven door de veranderende rol van de trainer bij de gymclub: "Trainers worden steeds meer de verbindende schakel, de spin in het web. En worden ook vaker belast met andere taken. Dat biedt perspectief, want als bestuurders aan de trainers de ruimte geven, dan kan dat onze sport heel veel goeds kunnen opleveren!"

Al met al ziet de KNGU dit project als een mooi traject met kansen en leermogelijkheden voor veel partijen. Rohan, Esmee en Inge geven aan zeker in contact te willen blijven met de andere 'frontrunners', om ervaringen en ideeën uit te wisselen. Heb je vragen over het project? Neem contact op met Jimmy van Dijk, via vandijk@kngu.nl

Zoeken
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×