Opleidingen

The Coach - landelijk event

Krijg frisse energie, ontmoet andere trainers en coaches, leer van elkaar, laat je inspireren en ontwikkel jezelf als coach!

Normaal gesproken organiseren we in het tweede weekend van oktober onze landelijke The Coach dag op de ALO in Amsterdam. Dit jaar hebben wij ervoor gekozen om deze dag niet fysiek maar online te organiseren. Niet op één hele dag, maar op verschillende momenten in oktober bieden wij een aantal hele mooie, discipline overstijgende online bijscholingen aan. 

Informatie over de diverse scholingen:

Omgaan met druk (Afke v/d Wouw) 
Op de training presteren je sporters prima, maar tijdens de wedstrijd komt het er niet uit. Ze staan dan krampachtig en gespannen in de hal, waardoor ze niet hun potentieel kunnen laten zien. Dat is zowel voor de sporter zelf als voor jou als trainer frustrerend. Maar dit hoeft niet voor alle sporters te gelden. Voor sommigen kan de entourage niet groot genoeg zijn en zij stijgen juist boven zichzelf uit op (spannende) wedstrijden. Hoe werkt dit bij sporters? En hoe kun je sporters hierin trainen, zodat ze beter met de druk om kunnen gaan? Dat komt aan bod in deze workshop. 

Omgaan met tegenslag (Afke v/d Wouw) 
Iedere sporter krijgt wel eens te maken met tegenslag. Of het nu een fout is in de oefening, lage cijfers van de jury, een uitglijer, blessures of een levensingrijpende gebeurtenis. Het hoort bij de sport en bij het leven. Dat hebben we helaas ook allemaal ervaren in dit coronajaar. Het is daarom belangrijk dat je je sporters leert en traint om met tegenslag om te gaan. Wie tegenslagen goed kan doorstaan is veerkrachtiger, weerbaarder.  

In deze workshop worden de kenmerken van veerkracht besproken en gekeken naar hoe jij zelf met tegenslag bent omgegaan. Daarnaast worden tips & tricks aangereikt, die je kunt gebruiken om je eigen veerkracht te vergroten en die van je sporters. 

Durf plezier centraal te stellen in sport (Thijs Wagenaar en Susie Cats, Yaap)
Plezier staat voor dat prettige gevoel dat een kind heeft als hij of zij iets leuk vindt om te doen en dat, soms pas achteraf, zorgt voor een glimlach, voldoening, blijdschap, genoegen en genot. Plezier hoeft niet altijd leuk te zijn, makkelijk of lichtvoetig. Nee, plezier kan ook voortkomen uit hard werken, afzien en heel hard je best doen waardoor kinderen leren van en omgaan met hun successen en obstakels op de weg naar hun eigen gekozen top. 

In deze Webinar gaan we dieper in op hoe het centraal stellen van plezier bijdraagt aan de ontwikkeling en uiteindelijk de prestaties van kinderen. Samen gaan we vervolgens op zoek naar de manier waarop jij daar als coach in de praktijk invulling aan kan geven. 

Stimuleren van een beter zelfbeeld (Berber vd Berg, Mentaal Sterk) 
Doel: trainers en coaches tools geven om sporters een beter zelfbeeld te geven als sporter en als mens. Berber spreekt uit ervaring en geeft hoe goed het zou zijn als trainers en coaches oog voor hebben voor de persoonlijkheid. 

Licentiepunten:
Per scholing ontvang je 2 licentiepunten.

De scholingen zijn toegankelijk voor zowel niveau 3 als niveau 4 licentiehouders!

Zoeken
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×