Opleidingen

Docentencongres 2020

Docentenmeetings (alleen voor docenten op uitnodiging) 

Dit jaar is gekozen voor een digitale versie van het Docentencongres. 
Zoals aangegeven in de docenten nieuwsbrief van 27 juli hebben we in week 36 en 37 enkele losse digitale momenten gepland als vervanger van het ‘oude’ docentencongres in Hilversum. Hieronder vind je verdere informatie en de inschrijfmogelijkheden.   

Webinar modulair opleiden 
De KNGU is bezig met een nieuw opleidingsmodel waarbij de Kwalificatie Structuur Sport blijft bestaan. Hier is vorig jaar over gecommuniceerd onder de naam ‘Groene weide opleidingen’. Inmiddels zijn de eerste stappen gezet voor de implementatie van het modulaire opleiden. We kunnen dit niet zonder de expertise, medewerking en inzet van KNGU docenten. We geven via dit Webinar en update over de laatste stand van zaken en het toekomstige proces. 

Motivatie door Sophie Mentink van de Bosan Turnacademie (via Zoom) 
Waarom is de ene cursist supergemotiveerd en twijfel je daaraan bij een andere? Tijdens deze workshop leer je wat motivatie eigenlijk precies is. Er wordt besproken hoe je je begeleiding kan laten aansluiten bij de motivatie van de cursist en er worden praktische hulpmiddelen besproken om de motivatie van de cursist te optimaliseren. Met deze hulpmiddelen kan jij er aan bijdragen dat cursisten met plezier hun opleiding volgen en met grote inzet aan de slag gaan. 

De online bijeenkomst sluit af met een korte workshop doelen stellen; een van de meest gebruikte technieken om de motivatie te vergroten. 

Online lesgeven 
In het webinar ‘online lesgeven’ ontvang je meer informatie over het geven van digitale lessen. Hoe haal je online een goed leerrendement en hoe houd je de aandacht van cursisten vast? Laat je inspireren door de (on)mogelijkheden van TEAMS, digitale werkvormen en tools, tips en trucks van een expert en mede docenten. 

Intervisie per discipline (via Teams) 
In de nieuwe aanpak van het docentencongres bieden we per discipline een intervisiebijeenkomst aan voor de betreffende docenten. Onderwerpen die aan de orde komen zijn de opleidingsplanning voor het komende seizoen en actuele zaken, zoals de corona maatregelen. Daarnaast wordt er vooruitgekeken naar de sporttechnische module ontwikkeling voor de toekomstige opleiding.  

Licentiepunten:  
Om in aanmerking te komen voor de 4 licentiepunten dien je tenminste deel te nemen aan de volgende onderdelen: 

- De webinar modulair opleiden 
- Tenminste één van de twee workshops (motivatie of online lesgeven) 
- Intervisie per discipline.  

 

 

Zoeken
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×