Opleidingen

Dansbijscholingen XL

Ieder jaar leren onze KNGU danstrainers op een volle dag in de praktijk de laatste trends op het gebied van danstrainingen. De XL dansbijscholingen staan bekend om de hoogwaardige docenten die de verschillende workshops geven. Met een ruime keuze uit verschillende stijlen en onderwerpen ontvangen de KNGU trainers na afloop hun licentiepunten. Een leerzame maar ook enorm leuke dag, die elk jaar goed bezocht en beoordeeld wordt door alle deelnemers.

Dit jaar is het uiteraard niet mogelijk om deze dag fysiek door te laten gaan, maar het gevarieerde aanbod is gelukkig wel beschikbaar. Dit jaar niet fysiek op één dag, maar verdeeld over een hele week én online. Voordeel is dat jij kan inschrijven voor de scholing van jouw keuze op het moment dat jou het beste uitkomt. Je bent geen reistijd kwijt, want de scholing kan jij online volgen vanuit je eigen huis. De trainingen worden gegeven via Teams. Het enige wat jij nodig hebt is een goede internetverbinding, laptop of ander mobiele device en voldoende ruimte om actief mee te doen vanuit jouw huis! Na het volgen van de hele online scholing ontvang jij twee licentiepunten.

De kosten voor KNGU-trainers met een geldige licentie is slechts 35,- per scholing. Wacht niet te lang met inschrijven, want dit kan maar tot 1 november.

dansbijscholingXL


Programma:

De docenten Anouk Rakers, Britta van Bergeijk en Bo Bruijs zorgen voor een gevarieerd aanbod. Lees hieronder meer over de verschillende workshops, kies jouw favoriet en schrijf je snel in. Voor elke scholing geldt een maximum aantal, dus wacht niet te lang.

7 november -   10.00-11.30 uur Afrodance - Anouk Rakers

7 november  -  10.00-11.30 uur Jazzdans - Britta van Bergeij

12 november  - 20.00-21.30 uur Muziek mixen, hoe doe je dat? - Bo Bruijs

12 november  - 20.00-21.30 uur Dancehall - Anouk Rakers


Workshop Afrodance – Anouk Rakers
Afrodance  is een verzamelnaam voor allerlei Afrikaanse dansen met verschillen in culturele muziek- en bewegingsstijlen. Vroeger werden en binnen stammen verschillende waarden en sociale patronen aan de gemeenschappen doorgegeven door middel van percussie, verschillende ritmische klanken, stampen met voeten etc. Het volk kon hiermee laten zien wat voor stemming ze hadden. Dit heeft zich door ontwikkelt onder invloed van hiphop, dancehall, house tot de vrolijke stijl die we tegenwoordig vaak terug zien op Tiktok en in dansprogramma's. Er wordt veel opzwepende muziek voor gebruikt, je wordt er vrolijk van als je het kijkt en zelf doet!

In de workshop gaan we de fundamenten van Afrodance langs. We gaan lekker bezig op muziek en leren veel basic (key)moves. Aan de hand hiervan evalueren we wat je ervaart bij het aanleren en uitvoeren. Zou je Afrodance (of onderdelen hiervan) willen toepassen in je eigen lessen of choreografieën? Hoe kan je dit op de juiste manier doen? Misschien geeft het je wel een nieuwe kijk op je huidige manier van lesgeven.

Workshop Jazzdans Inspiratie, variatie en kennisdeling - Britta van Bergeijk
Impressie uit de danszaal: een oefening over de diagonaal en hoe je deze in verschillende variaties kunt aanbieden. Daarnaast zelf aan de slag om een oefening te maken die je kunt variëren op verschillende manieren, zodat je lesmateriaal hebt om te gebruiken.  Hiermee hoop ik je te motiveren tot nieuwe mogelijkheden om jouw lesstof op een speelse, leerzame en leuke manier aan te bieden aan jouw leerlingen.

Je kan vragen stellen over dans items, wat houdt je bezig, waar wil je meer van weten, waar heb je een steuntje bij nodig, waarover wil je sparren met mij of collega’s. Samen ervaringen uitwisselen en kennis delen.

Workshop muziek mixen-hoe doe je dat? - Bo Bruijs
Tijdens de workshop leert Bo Bruijs hoe je muziek kunt mixen. Er wordt ingegaan op: Waar speel je muziek op af? Hoe knip en plak je muziekstukjes aan elkaar? Hoe kan je een fade in- fade out maken en hoe maak je alle muziekstukjes even hard? Het doel is om te leren hoe je creatief om kan gaan met muziek en hoe je meerdere liedjes met elkaar kunt combineren.

Workshop Dancehall - Anouk Rakers
Dancehall is een culturele dans-/muziekstijl, a way of life. Het is sensueel, stoer en vooral ritmisch. Dancehall komt uit Kingston, Jamaica. Het is in eind jaren ‘70, begin jaren ‘80 ontstaan en tegenwoordig door veel invloed vanuit de hiphop verder ontwikkeld tot een complexere mainstream dansstijl. De hele dansstijl is gebaseerd op lol hebben: je leert nieuwe moves waarbij het voornamelijk om het gevoel erachter gaat, de connectie met de muziek en er geen druk op zit om iets perfect te moeten doen. Je bent relaxt en leeft in het moment!

In de workshop gaan we de fundamenten van Dancehall langs. De basishouding kun je opdelen in verschillende onderdelen: schouders, core, heupen en knieën. Elk lichaamsdeel wordt uitgelicht en onderzocht op welke manier je ze afzonderlijk en gecombineerd kunt bewegen/gebruiken in dancehall. Zou je Dancehall (of onderdelen hiervan) willen toepassen in je eigen lessen of choreografieën? Hoe kan je dit op de juiste manier doen? Misschien geeft het je wel een nieuwe kijk op je huidige manier van lesgeven.

 


Er zijn geen geplande opleidingen en/of bijscholingen.

Zoeken
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×