Opleidingen

Veelgestelde vragen

Mijn licentie is verlopen, wat moet ik nu doen?  
Zodra je voldoet aan de verlengingscriteria van 16 licentiepunten ontvang je automatisch een mail om je licentie te verlengen. 
Log in via de campus met je relatienummer en je geboortedatum.      

Wat zijn de verlengingscriteria
De licentie is 4 jaar (en 6 maanden i.v.m. corona) geldig. Om deze te kunnen verlengen moet je bijscholingen en/of opleidingen volgen. Bij 16 licentiepunten kun je je licentie verlengen. Deze licentiepunten kun je bij zowel niveau 3 als niveau 4 scholingen halen. Het aantal licentiepunten wordt berekend vanaf het moment van de verlengingsaanvraag tot 4 jaar (en 6 maanden i.v.m. corona) terug.  

Niveau 3 licentie
Bij verlenging van een niveau 3 licentie maakt het aantal punten per niveau niet uit. Bijscholingen op niveau 3 en niveau 4 worden beiden meegenomen in het totaal aantal.  

Niveau 4 licentie (vanaf 1 september 2020) 
Bij verlenging van een niveau 4 licentie heb je minimaal 8 licentiepunten op niveau 4 nodig. Deze licentiepunten mogen zowel via sportspecifieke bijscholingen als via sportoverstijgende bijscholingen zijn behaald. De overige 8 licentiepunten mag je op niveau 3 behalen.  

Let wel! Vanaf 1 september 2020 worden sportoverstijgende bijscholingen ook beoordeeld op niveau. Uiteraard moet de inhoud van deze bijscholing niveau 4 waardig zijn. Sportoverstijgende bijscholingen gevolgd voor 1 september 2020 worden niet her beoordeeld. Deze blijven beoordeeld als een niveau 3 bijscholing.  

Mijn licentie is verlopen, is mijn diploma nog wel geldig?  
Een licentie wordt afgegeven op basis van je diploma en de verlengingscriteria. Het diploma verloopt nooit en is een bewijs van je bevoegdheid, jouw licentie is een bewijs van je bekwaamheid. 

 - Ik heb meerdere disciplines op mijn licentie, maakt het uit welke bijscholingen ik volg?  
Je bent zelf verantwoordelijk voor de mix van bijscholingen. Met het behalen van 16 licentiepunten is je volledige licentie weer verlengbaar. Let op! Voor een niveau 4 licentie moet je minimaal 8 licentiepunten op niveau 4 behalen.     

Ben ik verplicht om bepaalde scholingen te volgen?  
Nee, je bent zelf verantwoordelijk voor de keuze en mix van de scholingen. Niemand anders dan jij weet waar je interesses en behoeften liggen. Wij adviseren wel om 8 licentiepunten te halen met sport specifieke scholingen en 8 licentiepunten met sport overstijgende scholingen. Het kan zijn dat er in de toekomst wel scholingen verplicht worden gesteld.    

Wat doe ik in het geval van verlies, diefstal of een fout?  
Dan kun je bij het KNGU Serviceteam  een nieuwe licentiepas aanvragen. Vermeld in je e-mail je relatienummer, naam, adres, soort licentie en de naam van de vereniging. Hier kunnen kosten aan verbonden zijn.    

Hoe krijg ik punten voor de talenttrainingen
Je kunt je inschrijven voor de talent/districtstrainingen via de campus, waarbij de licentieverlengingspunten automatisch worden toegekend nadat de scholing is gevolgd. 

Is mijn diploma ook in het buitenland geldigOf kan ik met mijn buitenlandse diploma een licentie bij de KNGU aanvragen?  
Het diploma van de KNGU voldoet aan de Europese norm. Klik hier voor meer informatie. Buitenlandse diploma’s die ook aan deze norm voldoen worden bij ons gelijk gewaardeerd als het KNGU-diploma. Een kopie van je diploma kan je naar onze afdeling opleidingen versturen (opleidingenkss@kngu.nl). Hierbij moet er duidelijk vermeld worden dat het behaalde diploma voldoet aan deze Europese norm (NLQF/EQF).


Zoeken
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×