Opleidingen

Hoe krijg ik een licentie?

De KNGU en de gymclubs voelen zich verantwoordelijk voor de kwaliteit en veiligheid van de sporters. Door het voeren van een licentiebeleid wordt de kwaliteit van het technisch kader gecontinueerd. De KNGU geeft licenties op niveau 3, 4 en 5 af.  

Niveau 3 licentie 
Een niveau 3 licentie heb je nodig voor recreatieve activiteiten op clubniveau. Alsmede op wedstrijdtraining bij gymclubs en bij het begeleiden van deelnemers op KNGU-wedstrijden.  

Niveau 4 licentie 
Een niveau 4 licentie heb je nodig bij wedstrijdtraining en deelname aan wedstrijden op (inter)nationaal niveau.  

Niveau 5 licentie
Een niveau 5 licentie is op termijn nodig bij topsportwedstrijden en topsporttrainingen op internationaal niveau. De KNGU voert de uitgifte van niveau 5 licenties in voor (potentiële) bondscoaches en steunpunttrainers met een KNGU/contract. 

Licentiebeleid 
Het doel van het licentiebeleid is het door ontwikkelen van trainers & coaches. Als trainer bepaal je zelf welke bijscholingen je volgt passend bij je eigen behoefte. Wij adviseren wel om een verdeling te maken tussen sportoverstijgende bijscholingen en sportspecifieke bijscholingen.  

Licentie ontvangen 
Je ontvangt automatisch (kosteloos) een licentie als je een KSS-niveau 3 of 4 hebt afgerond, je KNGU-lid bent en via de gymclub geregistreerd staat in het ledensysteem. 

Licentie aanvragen externe scholing
Je kunt ook een licentie aanvragen voor een externe opleiding die minimaal voldoet aan de KSS3 eisen. Hier vind je een overzicht van externe opleidingen die recht geven op een niveau 3 licentie. Voldoe je aan de voorwaarden, dan kan je hier een licentie aanvragen. Vul je relatienummer en geboortedatum in en vraag je licentie aan door een kopie van je diploma toe te voegen aan je CV.  

- Titel: Keuze uit de standaard lijst.  
- Omschrijving: (niet invullen)  
- Begindatum: Cursusdatum bij meerdere data de 1e datum  
- Einddatum: Cursusdatum, bij meerdere data de laatste cursusdag/examen dag  
- Kwalificatie: Diploma  

Scrol naar beneden en voeg bij “selecteer bestand” je behaalde diploma toe. Klik op toevoegen. Binnen twee weken laten we je weten of je in aanmerking komt voor een licentie. Voor het aanvragen van een licentiepas brengen wij kosten in rekening, zie de tarievenlijst


Zoeken
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×