Opleidingen

Licentie

De KNGU en de gymclubs voelen zich verantwoordelijk voor de kwaliteit en veiligheid van de sporters. Door het voeren van een licentiebeleid wordt de kwaliteit van het technisch kader gecontinueerd. De KNGU geeft licenties op niveau 3, 4 en 5 af.  

Niveau 3 licentie 
Een niveau 3 licentie heb je nodig voor recreatieve activiteiten op clubniveau. Alsmede op wedstrijdtraining bij gymclubs en bij het begeleiden van deelnemers op KNGU-wedstrijden.  

Niveau 4 licentie 
Een niveau 4 licentie heb je nodig bij wedstrijdtraining en deelname aan wedstrijden op (inter)nationaal niveau.  

Niveau 5 licentie
Een niveau 5 licentie is op termijn nodig bij topsportwedstrijden en topsporttrainingen op internationaal niveau. De KNGU voert de uitgifte van niveau 5 licenties in voor (potentiële) bondscoaches en steunpunttrainers met een KNGU/contract. 

Licentiebeleid 
Het doel van het licentiebeleid is het door ontwikkelen van trainers & coaches. Als trainer bepaal je zelf welke bijscholingen je volgt passend bij je eigen behoefte. Wij adviseren wel om een verdeling te maken tussen sportoverstijgende bijscholingen en sportspecifieke bijscholingen.  

Bijscholen 
In de opleidingsagenda vind je alle bijscholingen in een overzicht. Hierin kun je alle geplande bijscholingen vinden door te zoeken op ‘district’ of op ‘sport’.   

Naast de bijscholingen die wij aanbieden, zijn er ook andere mogelijkheden om licentiepunten te behalen. Hier vind je een overzicht van deze mogelijkheden. Om voor een van deze opleidingen licentiepunten te krijgen, kun je een bewijs van deelname uploaden in je digitale CV. 

Heb je een interessante bijscholing gevolgd die niet op deze lijst staat en ben je benieuwd of deze in aanmerking komt voor licentiepunten, vul dan dit formulier in en mail deze naar bijscholingen@kngu.nl.  

Inloggen Mijn Licentieoverzicht (digitale CV)
Als je een bijscholing van de KNGU hebt gevolgd, dan worden je licentiepunten automatisch bijgeschreven in je digitale CV. Heb je een externe bijscholing gevolgd waar de KNGU licentiepunten aan heeft toegekend, dan moet je deze zelf toevoegen aan jouw licentieoverzicht. Je kan als je ingelogd bent in jouw licentieoverzicht een opleidingsactiviteit toevoegen. Hieronder wordt de werkwijze voor het toevoegen van licentiepunten voor een externe bijscholing beschreven.    

Werkwijze toevoegen opleidingsactiviteit
Mijn Licentieoverzicht kan je benaderen door op deze link te klikken. Hier kun je inloggen met je relatienummer en geboortedatum. Als je naar beneden scrolt kan je een opleidingsactiviteit toevoegen.   

Vul de onderstaande velden als volgt in:  
- Titel: Keuze uit de standaard lijst of kies voor “anders” voor een bijscholing die niet in de standaardlijst staat en waar je wel licentiepunten voor hebt aangevraagd.  
- Omschrijving: Naam van de bijscholing  
- Begindatum: Cursusdatum bij meerdere data de 1e datum  
- Einddatum: Cursusdatum, bij meerdere data de laatste cursusdag/examen dag  
- Kwalificatie: Diploma of bewijs van deelname  
- Selecteer het bestand met daarin zowel het toekenningsbesluit als het bewijs van deelname.   

Klik op toevoegen. Binnen twee weken zullen wij de licentiepunten toeschrijven aan je CV.   


Zoeken
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×