30 jun. 2018 Bijscholing Gym IT!
  • Bijscholing niveau 3
  • Algemeen
  • Niveau 3

Het bijscholingsprogramma tijdens GymIT! georganiseerd in samenwerking met de KNGU en andere sportbonden biedt trainer-coaches tot aan sportleider niveau 3 maximaal 4 licentiepunten voor het programma. Het programma staat in het teken van een ‘veilige sportomgeving’ en biedt actieve clinics en clinics over een actueel thema. Er is ook voldoende gelegenheid om elkaar te inspireren en met elkaar te netwerken. De clinics worden gegeven door vakkundige en enthousiaste sportcoaches en ervaringsdeskundigen. Ook voormalig sporters delen eerdere ervaringen. Ouders en sporters uit de club kunnen ook meekomen. Er is voor hen een specifiek en uitdagend programma. De clinics duren 1,5 uur, gevolgd door een paneldiscussie. Elke clinic kan gevolgd worden door maximaal 25 personen, zodat voor ieder het volgen van 1 praktische en 1 theoretische clinic mogelijk is. De organisatie staat in voor interessante clinics van kwalitatief goed niveau.

De kosten zijn € 49,50 voor het dagprogramma. Aan het einde van de dag ontvangen de deelnemers een certificaat, te bewaren voor de licentiepunten.

Meer info of aanmelden: gympower-algemeen@outlook.com en http://www.gympower.nl/gym-it-bijscholing-inspiratiedag/

Programma:

08.30 uur: Ontvangst en inloop 
09.00 uur: Bijscholingsronde 1
10.30 uur: Pauze met verschillende demo's
11.00 uur: Bijscholingsronde 2
12.30 uur: Lunch
13.30 uur: Opinie panel
14.00 uur: Cooling down en demo

Eventueel na de bijscholing:

14.30 uur: Gympower SportAwards
17.00 uur: Borrel en netwerken


Hieronder een overzicht van de clinics die te volgen zijn:

Onderwerp

Toelichting

Acrobatiek

Het gebruiken van complete spiergroepen en creëren van gecontroleerd evenwicht; het veilig toewerken naar een evenwichtige trainingsopbouw rekening houdend met leeftijd.

Turnen en beweegvormen

Turntraining is de basis voor iedere sport, de  juiste lichaamsspanning in combinatie met coördinatie, lenigheid en kracht. Met vertrouwen in eigen kunnen. Bij het doen van moeilijke elementen krijg je door de juiste opbouw en een goede mentale begeleiding van de coach.

Springen

Intrinsiek motiverende toepassingen en werken met inflatable materialen (airmaterials) ter ondersteuning van de training voor de completere sporter. Meer mogelijkheden bij het aanleren van elementen met veilig materiaal.

Choreografie en Artistiek

Bijna bij alle gymnastische sporten speelt artistiek en choreografie een rol, maar wordt ondergewaardeerd omdat de coaches gespecialiseerd zijn in andere sporttechniek. Passie staat in deze clinic centraal en hoe je je muziekgevoel integreert in je discipline of sport. Hoe is bijvoorbeeld je bewegingsgrootte? Andersom hebben dansers ook baat bij gymnastische technieken ter ondersteuning van de moves.

Balans & krachttraining

Vanwege strakke trainingsplanningen lukt het niet altijd om de krachttraining of zelfs de warming-up tot een sterk punt van de trainingen te maken. Het voorkomt echter blessures en zorgt voor de juiste mix van sportplezier en hard werken. Een juiste mix van balans en kracht geeft ook gemoedsrust.

Veilige sportomgeving

De (gym)sportwereld is te lang geconfronteerd met een bubbel:  een gesloten wereld waarin de training vaak alleen bepaald werd door de trainer(s) in de zaal. Er bestaat onveilig en grensoverschrijdend trainersgedrag dat in de moderne tijd gespiegeld kan worden aan de juiste sportmoraal. Evenwicht in de driehoek sporter-trainer-ouders is van wezenlijk belang. Voormalig topsporters delen hun ervaringen en geven tips.

Blessure preventie

Selecties worden vaak geconfronteerd met onverwachte blessures. Voorkomen is beter dan genezen. Visie vanuit de sportfysiotherapie, aangesloten op de trainingspraktijk, helpt trainers de valkuilen te zien en preventief te trainen.

Voeding

Steeds vaker worden diëtisten ingezet bij de begeleiding van de sporter. Dit kan prima werken, maar wat als de sporter zichzelf dwingt tot extreem afvallen of niet eten. Een eetstoornis kan het gevolg zijn. Dit wordt te weinig onderkend en geldt als taboe, met verschrikkelijke gevolgen voor de sporter zonder dat trainers en ouders het weten.

Mental coaching

Van trainers wordt steeds vaker gevraagd een coach te zijn naast een trainer die technieken aanleert. Ben je hierin wel voldoende opgeleid? Wat vraagt het van je in deze tijd van moderne communicatie? Bezit je zelf deze kwaliteiten al?

Toneelstuk Flik Flak – winnen en falen

Flikflak is een coproductie van Het Laagland en VIA ZUID, het Limburgse productiehuis voor talentontwikkeling in de podiumkunsten. Hiervoor werkt schrijfster Annet Bremen samen met regisseur Loek de Bakker. De voorstelling, over obstakels bij het stellen van doelen van sporters, wordt gespeeld door actrice Jennifer Welts (van Huis Anubis).

Data

30 jun. 2018

08.30 t/m 14.30

Niveau: Niveau 3
Licentieverlenging: 4 punten
Discipline(s):
- Algemeen

Locatie
Sportlocatie Nieuw-Welgelegen
Grebbeberglaan 3
3527 VX
Utrecht
Routebeschrijving

Contactpersoon

Serviceteam Support

Zoeken
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×